Marcel Kittel: “Een perfecte start”

Nieuwe start

Ik ben erg trots op mijn eerste jaar bij Quick-Step Floors, het ging fantastisch. Ik wist niet hoe het zou zijn binnen de ploeg en hoe ik zou presteren in 2016. Het was dus net mijn eerste schooldag: opwinding en nervositeit gecombineerd. Toen ik de jongens voor het eerste ontmoette tijdens de stage voelde ik me direct comfortabel binnen de ploeg. Het was mijn doel om zo snel mogelijk terug te komen en te laten zien wat ik kon. Na een lastige periode heb je niet het vertrouwen van het jaar ervoor, waarin alles goed  met mij ging.

Dat was dus de grote uitdaging voor mij om er echt in te geloven, de twijfel buiten de deur te houden en er echt voor te gaan. Natuurlijk heb je veel support nodig en ik ben zo blij dat ik die kreeg van deze ploeg. Het was belangrijk voor mij dat ik kon laten zien wie ik ben en wat ik kan doen. Dat geeft je zoveel vertrouwen dat je gaat denken dat  je op de weg terug bent met de best mogelijke support die ik kan krijgen. Daarmee kwamen ook de ambities terug. Ik kan na een jaar zeggen dat ik dezelfde mindset heb toen wanneer ik er echt voor moest gaan. In die soort flow, dat gewone gevoel dat je hebt tijdens een normaal seizoen.

Het was voor mij de eerste keer dat ik van ploeg wisselde. De enige personen die ik hier ken was Tony Martin en twee mecaniciens, voor de rest was alles nieuw voor me. Dat was een ander aspect waar ik mee moest omgaan. Je ontmoet ineens al deze nieuwe mensen en had direct door dat het een grote familie was. Ik wisselde dus van ploeg en kwam terecht in een andere omgeving, maar werd omringd door mensen die dezelfde ambitie en denkwijze dan mij hebben. Toen ik me dat realiseerde kreeg ik het vertrouwen dat ik nodig had en daardoor voel ik me zekerder.

In deze ploeg heerst een prima sfeer en kan met iedereen goed opschieten. Meestal deel ik de kamer met Bob Jungels, een geweldige jongen en we spreken ook nog eens dezelfde taal. In onze ploeg is het echter nooit een probleem om de kamer met iemand anders te delen, dat is de kwaliteit van een goede ploeg. Ik ben trots dat ik deel uit kan maken van deze fantastische ploeg.

Tom Boonen

Het is mooi om deel uit te maken van Tom Boonens laatste seizoen. Hij is een levende legend, maar bovenal een fantastische man. Hij is erg ambitieus en het is ook erg motiverend om te zien hoe Tom is tijdens een stage in december. Hij gaat dan al voluit en ‘all the way’. Het is een privilege om dat van de eerste rij mee te mogen make.

Hij is erg toegewijd aan zijn job, erg gefocust en niet alleen  voor dit, maar hij is ook een rolmodel voor de jonge kinderen. Niet alleen in deze wereld, maar ook voor de jonge renners binnen de ploeg. Veel jonge jongens kijken tegen hem op.

Dubai Tour

De Dubai Tour ligt me goed want het is een mooie sprinterskoers. De sfeer is ook altijd prima. We verblijven elke dag in hetzelfde hotel, met de start op loopfstand. De organisatie heeft goed werk geleverd om het ons als renners zo comfortabel mogelijk te maken.

Elk  jaar dat ik hier kwam ontmoette ik enkele mensen die hier wonen. Het is erg leuk ze elke keer weer te zien. Dubai is een fantastische plek waar je alles hebt: goed weer, zon, woestijn en zee.

Natuurlijk was de koers geweldig voor mij en de ploeg met een tweede eindzege. Vorig jaar boekte ik hier mijn eerste zege voor de ploeg, dat was erg speciaal en betekende veel voor me. Ik ben erg blij met de prestatie van de hele ploeg. We waren de hele koers dominant aanwezig met 3 ritzeges en 2 leiderstruien. Het is een perfecte start van het seizoen.

 

 

Photo credit: ©Tim De Waele

Gerelateerde items

2018 Best Moments: Quick-Step Floors wint World Tour

2018 Best Moments: Quick-Step Floors wint World Tour

31/12/2018 - #WayToRide
Link
Quick-Step Floors presenteert nieuwe truck

Quick-Step Floors presenteert nieuwe truck

07/08/2018
Link
Maes nieuwe official partner van Quick-Step Floors Cycling Team

Maes nieuwe official partner van Quick-Step Floors Cycling Team

23/07/2018
Link
Ontdek het nieuwe thuis van de #TheWolfpack!

Ontdek het nieuwe thuis van de #TheWolfpack!

11/03/2018
Link
Quick-Step Floors Cycling Team opent eerste Team Pop-Up Store!

Quick-Step Floors Cycling Team opent eerste Team Pop-Up Store!

17/02/2018
Link
Quick-Step Floors lanceert wielerkledingcollectie 2018

Quick-Step Floors lanceert wielerkledingcollectie 2018

15/02/2018
Link
Quick-Step Floors Cycling Team en 6d Sports Nutrition partners in 2018

Quick-Step Floors Cycling Team en 6d Sports Nutrition partners in 2018

17/01/2018
Link
Patrick Lefevere: “Laten we van ons 16e seizoen opnieuw een schoonheid maken”

Patrick Lefevere: “Laten we van ons 16e seizoen opnieuw een schoonheid maken”

01/01/2018
Link
Quick-Step Floors wenst je fijne feestdagen!

Quick-Step Floors wenst je fijne feestdagen!

24/12/2017
Link