Niki Terpstra: “We zijn klaar voor Parijs-Roubaix”

Als ik terugkijk op 2016 moet ik toegeven dat mijn voorjaar niet zo ging als gehoopt. Ik was niet goed genoeg om de doelen te bereiken die ik gesteld had. Het doet pijn wanneer je je dat realiseert, maar dat is onderdeel van de sport en daardoor moet het zelfvertrouwen niet verliezen. Je moet blijven vechten.

In dit geval maakte ik het goed door een fantastische Eneco Tour te rijden en daar het eindklassement te winnen. En natuurlijk het Wereldkampioenschap in Qatar! Over het algemeen genomen denk ik dat mijn seizoen goed was. Het was fantastisch om in Qatar voor de derde keer wereldkampioen ploegentijdrit te worden.

Ik ben erg trots dat ik onderdeel was van de ploeg en de derde gouden medaille kon pakken. De ploegentijdrit is iets supercools. Samen met je ploegmaats rijden en die felbegeerde zege pakken, dat maakt het nog specialer. We werkten er hard voor die dag en we staken er zoveel effort in met de hele staf. Daarom was ik zo blij dat we het met succes konden afronden.

Mijn zoon
Mijn zoon is ook geobsedeerd door wielrennen. Hij rijdt nu veelvuldig op zijn BMX. Helaas ben ik niet altijd thuis, maar als ik thuis ben dan ga ik met hem trainen. Ik houd ervan om hem op de fiets te zien en hoe goed hij die trucjes en alles doet.

Hij is zelfs zo geobsedeerd dat wanneer het slecht weer is en ik op de rollen moet trainen, hij naast mij op de rollen gaat rijden. Hij is dan helemaal blij, terwijl ik het iets minder leuk vind op de rollen. Hij leeft graag het leven van een renner, zo eet hij graag pasta. Dus wanneer ik tussen de koersen of na het seizoen thuis ben eten we pasta, pasta en nog eens pasta!

Tom Boonen
Ik ga hem erg missen!  Mijn grootste deel van mijn carrière reed ik met hem en hij was er altijd wanneer ik mijn grootste zeges pakte. Hij is deel van mijn loopbaan en ik heb veel van hem geleerd.

Tom is iemand die erg relaxt is in aanloop naar een koers. Dat kan ik niet van mezelf zeggen, want ik ben soms wel nerveus. Gelukkig brengt hij balans in de onze ploeg en weet hoe hij een goed sfeer moet creëren in de ploeg en iedereen kan motiveren.

Parijs-Roubaix
Roubaix winnen was mijn absolute doel in mijn loopbaan. Het heeft niet veel veranderd in mijn leven, behalve dat ik meer vertrouwen kreeg. Ik kan niet in woorden uitdrukken hoeveel ik van deze unieke koers houd!

We zijn voorbereid, gefocust en erg gemotiveerd voor de komende editie! We kennen elke sector met kasseien, weten hoe we op verschillende scenario`s moeten reageren en zijn klaar om een nieuwe pagina in de geschiedenis te schrijven.

Photo credit: ©Tim De Waele

Gerelateerde items

2018 Best Moments: Terpstra pakt winst in Ronde van Vlaanderen

2018 Best Moments: Terpstra pakt winst in Ronde van Vlaanderen

27/10/2018
Link
Zilver voor Terpstra op NK tijdrijden

Zilver voor Terpstra op NK tijdrijden

27/06/2018 - Race report
Link
Viviani pakt 40e wegzege voor Quick-Step Floors in 2018

Viviani pakt 40e wegzege voor Quick-Step Floors in 2018

21/06/2018 - Race report
Link
Critérium du Dauphiné: Alaphilippe tweede in hectische sprint

Critérium du Dauphiné: Alaphilippe tweede in hectische sprint

04/06/2018 - Race report
Link
Achter de schermen in de Ronde van Vlaanderen

Achter de schermen in de Ronde van Vlaanderen

04/04/2018
Link
Quick-Step Floors Cycling Team lanceert Bike Experience project

Quick-Step Floors Cycling Team lanceert Bike Experience project

22/12/2017
Link
Stybar tweede in Boonens laatste Parijs-Roubaix

Stybar tweede in Boonens laatste Parijs-Roubaix

09/04/2017 - Race report
Link
Tom Boonen: "In mijn dromen los ik iedereen op Carrefour de l'Arbre en soleer ik naar de winst"

Tom Boonen: "In mijn dromen los ik iedereen op Carrefour de l'Arbre en soleer ik naar de winst"

09/04/2017
Link
Tom Boonen grijpt net naast zege in epische Parijs-Roubaix

Tom Boonen grijpt net naast zege in epische Parijs-Roubaix

10/04/2016 - Race report
Link