Bob Jungels: “Gemotiveerd voor tweede seizoenshelft”

De Giro is prima verlopen voor ons. Natuurlijk begon het erg goed toen Gaviria de 3e etappe won en de roze trui pakte. In die etappe bewezen we de kracht van onze ploeg en dat bleven we doen.

Het was indrukwekkend dat we de maglia rosa 6 ritten binnen de ploeg konden houden, een ongelooflijke ervaring. Ik vond het overweldigend om de trui 5 dagen om mijn schouders te mogen dragen. In een grote ronde is het altijd hard werken en is het niet eenvoudig om de leiderstrui te verdedigen, maar we koersten als een echte klassementsploeg.

Ik moet benadrukken dat Fernando een geweldige Giro heeft gereden. Dat zorgde natuurlijk voor veel motivatie bij de rest van de ploeg. Ik had enkele slechte dagen, maar ondanks dat kan ik tevreden zijn met mijn eigen performance. De ritzege in Bergamo was geweldig. Het was een speciale sprint, die ik kende van Il Lombardia. Ik was blij te kunnen zegevieren tegen de klassementsrenners.

Na de Giro ben ik goed hersteld. Ik deed een week rustig aan en ging toen samen met mijn vriendin terug naar Italië voor een fijne vakantie op Sardinië. Ik nam mijn fiets mee en hervatte daar mijn training met lichte trainingen.

Richting de nationale kampioenschappen  voelde ik dat ik op mijn normale niveau kwam na een goede herstelperiode. Ik vond het fijn om mijn titel met een jaar te verlengen en die trui nog een jaar te mogen dragen. Het is een eer om je land overal te wereld te mogen vertegenwoordigen.

Samen met de ploeg heb ik net een hoogtestage van 2 weken achter de rug in Livigno. Het was geweldig om 13 renners bij elkaar te hebben om elkaar te pushen en een goed trainingsblok af te werken. Natuurlijk hadden we ook genoeg lol naast de fiets. We verbleven in een perfect gelegen hotel in de bergen dat goed voedsel serveerde. Dat is iets wat je waardeert wanneer je er 2 weken zit en elke dag zo`n 6 uur op de fiets zit.

Het was voor mij de eerste keer dat ik twee hoogtestages in een jaar heb gedaan. Ik hoop daar de vruchten van te plukken in de tweede helft van het seizoen. Ik start in de Ronde van Polen, een mooie maar zware koers die me moet liggen. Het is een goede optie voor de renners die de Tour niet reden en daar iets te proberen. Ik ben gebrand om alles te geven voor een goed resultaat. 

Photo credit: ©Tim De Waele

Gerelateerde items

Parijs-Nice - Rit 4

Parijs-Nice - Rit 4

07/03/2012
Link
Bob Jungels rijdt Giro d’Italia

Bob Jungels rijdt Giro d’Italia

03/01/2019
Link
2018 Best Moments: de droom Giro d’Italia van Viviani

2018 Best Moments: de droom Giro d’Italia van Viviani

08/11/2018
Link
Giro d’Italia 2019: van Bologna naar Verona

Giro d’Italia 2019: van Bologna naar Verona

01/11/2018
Link
Quick-Step Floors breekt record met 62e UCI zege

Quick-Step Floors breekt record met 62e UCI zege

12/09/2018 - Race report
Link
Bob Jungels soleert naar vierde Luxemburgse dubbel

Bob Jungels soleert naar vierde Luxemburgse dubbel

01/07/2018 - Race report
Link
Bob Jungels herovert Luxemburgse tijdrittitel

Bob Jungels herovert Luxemburgse tijdrittitel

28/06/2018 - Race report
Link
Zdenek Stybar: terug kijken op de klassiekers

Zdenek Stybar: terug kijken op de klassiekers

23/04/2018 - Riders
Link
Volta a Catalunya: Jungels test benen in rit 5

Volta a Catalunya: Jungels test benen in rit 5

23/03/2018 - Race report
Link