Philippe Gilbert: “Erg blij met langer verblijf bij Quick-Step Floors”

Vorig jaar contacteerde ik Patrick voor de mogelijkheid om voor de ploeg te komen rijden. We bereikten een akkoord waar we beide blij mee waren. Ik was natuurlijk blij met deze kans en het vertrouwen dat Patrick in me stelde. Ik had direct het gevoel dat het goed ging uitpakken. De ploeg is altijd compleet en aanvallend geweest, die in elke koers meedoet voor de winst. Ze waren altijd lastig te verslaan wanneer ik tegen ze reed. Ze waren altijd slim, koersten echt als ploeg en toonden een fantastische mentaliteit. Daarom  wilde ik hier graag rijden.

Wanneer je naar een nieuwe ploeg gaat weet je nooit hoe het uit gaat pakken. Gelukkig deed het dat. Ik ben erg blij om met deze ploeg te kunnen trainen en koersen. En natuurlijk om in het shirt van de ploeg te kunnen winnen. Dit jaar was een fantastische ervaring en het is nog niet over!

Ik had voor een seizoen getekend, mijn droom was om na 2017 te verlengen. Ik wist dat dit mogelijk was na mijn zeges in de Ronde van Vlaanderen en Amstel Gold Race. Ik wilde mijn contact voor twee jaar verlengen en de ploeg wilde dat ook, dus ik ben natuurlijk een blij man. 

Ik ben er zeker van dat ik nog enkele grote koersen kan winnen en mijn kansen ga krijgen binnen deze ploeg. Het is een droom om mijn palmares te verrijken met Milano-Sanremo en Paris-Roubaix. Dat is ook een van de redenen dat ik voor twee jaar wilde bijtekenen. Zo kon ik mijn kansen vergroten.

Er zijn veel jonge jongens binnen de ploeg. Ik wil graag mijn ervaring doorgeven aan deze jongens. Het is voor mij erg leuk om deel uit te maken van het ontwikkelingsproces van de jonge renners. Niet iedereen krijgt de kans om een ervaren renner als wegkapitein te hebben. Ik kijk uit naar deze rol voordat ik stop met koersen.

Ik kan niet genoeg onderstrepen hoe belangrijk de omkadering van deze ploeg is. Ze zijn ongelooflijk professioneel, toegewijd en werken altijd hard. Je kan het niet genoeg waarderen, want het maakt echt het verschil! Ze doen elke dag geweldig werk. Ook het materiaal is het beste van het beste. Het is een van de grootste en beste ploegen ter wereld. Dus ik ben erg, erg blij met alles! 

Photo credit: ©Tim De Waele

Gerelateerde items

Tirreno-Adriatico - Rit 6

Tirreno-Adriatico - Rit 6

12/03/2012
Link
Philippe Gilbert wint op Paul Ricard Circuit

Philippe Gilbert wint op Paul Ricard Circuit

16/02/2019 - Race report
Link
Gilbert ten aanval in Tour de la Provence

Gilbert ten aanval in Tour de la Provence

15/02/2019 - Race report
Link
Parijs-Tours: Terpstra tweede in laatste koers voor ploeg

Parijs-Tours: Terpstra tweede in laatste koers voor ploeg

07/10/2018 - Race report
Link
Droomcomeback voor Philippe Gilbert

Droomcomeback voor Philippe Gilbert

23/09/2018 - Race report
Link
Quiz Time feat. Philippe Gilbert, Bob Jungels en Niki Terpstra

Quiz Time feat. Philippe Gilbert, Bob Jungels en Niki Terpstra

23/03/2018 - Achter de schermen
Link
Philippe Gilbert - winnaar RVV2017

Philippe Gilbert - winnaar RVV2017

02/07/2017
Link