Julian Alaphilippe: “Ik wil meedoen in de strijd om de regenboogtrui”

De tijd gaat zo snel en het is alweer bijna twee geleden sinds ik de Vuelta a España uitgereden heb. Het was een fantastische ervaring voor mij persoonlijk en de hele ploeg. Ik ben erg trots en blij wat we als team hebben bereikt in deze drie weken. Van onze podiumplek in de ploegentijdrit tot de ritzeges van Yves, Matteo en mezelf. De laatste rit in Madrid was de kers op de taart. Zes ritten winnen in een grote ronde kan wel eens een ‘once in a life time’ ervaring zijn!

Ik zakte met een goed gevoel af naar de Vuelta, want ik wist dat mijn vorm beter aan het worden was. Ik startte zeker niet met mijn beste conditie, maar ik kreeg in Burgos een goede indicatie. Ik was niet zo slecht als ik kon verwachten en wist dat ik in die week in Burgos verder kon verbeteren. Ik eindigde moe, maar niet gebroken. De volgende stap was Vuelta met de ambitie om voor de ploeg te werken en wanneer ik de benen had voor mijn kansen te gaan. Ik pakte een zege in een erg zware rit. Ik kan niet beschrijven hoe blij en trots ik ben. Het was een mooi cadeau na alle zware momenten en harde werk wat ik deed om terug te komen op niveau.

Ik had niet verwacht dat ik de benen had om te winnen. De laatste klim was ongelooflijk zwaar, maar ik wist dat wanneer ik op de top nog mee zat ik een kans had. Natuurlijk is het makkelijker gezegd dan gedaan. Het was een mentaal en zwaar gevecht tegen de Majka. Hij is een sterke klimmer en bewees dat al vaak. Hij probeerde me enkele malen te lossen. De benen stonden in brand, maar mijn hoofd was sterk en ik had veel grinta om de top in de voorste groep te bereiken.

Het is een onbeschrijflijk gevoel om de lijn als eerste te passeren. Daar is waar je zo hard voor traint, werkt en leeft. Mijn eerste ritzege in een grote ronde is een mooi cadeau voor al het harde werk en de ploeg, vrienden en familie die in mij geloofden. Je weet nooit zeker dat je gaat winnen, zelfs niet wanneer je conditie top is. Ik wilde, nee, ik moest winnen. Die dag was mijn dag en ben erg blij met deze zege.

Tijdens de Vuelta voelde ik dat ik beter en beter werd. Natuurlijk was ik moe, net als iedereen. Ik miste wel de benen in de laatste momenten in de slotweek. Toch was ik blij dat ik daar meedeed.

Na de Vuelta ben in goed hersteld en hield ik mijn focus op mijn conditie en progressie richting het WK. Ik denk dat we goede mogelijkheden hebben met de Franse ploeg. Het parcours ligt ons, maar er zijn erg veel sterke renners aan het vertrek.

Ik ben altijd blij om deel uit te maken van het nationale team. Het is een grote eer om in het Franse nationale shirt te rijden. Ik ben gemotiveerd en kijk erg uit naar de titelstrijd van zondag. Het wordt een zware en lange wedstrijd op een veeleisend parcours. Het weer kan ook een grote invloed hebben op de wedstrijd. Ik doe geen voorspellingen, want er zijn zoveel factoren die van invloed zijn op een WK. Natuurlijk doe ik graag mee in de strijd om de regenboogtrui.

Photo credit: ©Tim De Waele

Onze wolven

Gerelateerde items

Tour of Oman - Rit 5

Tour of Oman - Rit 5

18/02/2012
Link
Neem een kijkje in de 'pain cave' van wereldkampioen Julian Alaphilippe

Neem een kijkje in de 'pain cave' van wereldkampioen Julian Alaphilippe

02/09/2021
Link
Alaphilippe slaat toe in Tour Colombia

Alaphilippe slaat toe in Tour Colombia

16/02/2019 - Race report
Link
Tour Colombia: dubbelslag voor Bob Jungels

Tour Colombia: dubbelslag voor Bob Jungels

15/02/2019 - Race report
Link
Alaphilippe kleurt finale Wereldkampioenschap Bergen

Alaphilippe kleurt finale Wereldkampioenschap Bergen

24/09/2017 - Race report
Link
13 Quick-Step Floors renners actief tijdens WK wegrit

13 Quick-Step Floors renners actief tijdens WK wegrit

23/09/2017
Link
Quick-Step Floors sluit Grote Ronde seizoen formidabel af in Madrid

Quick-Step Floors sluit Grote Ronde seizoen formidabel af in Madrid

10/09/2017 - Race report
Link
David De La Cruz moet opgeven in Vuelta a España

David De La Cruz moet opgeven in Vuelta a España

09/09/2017 - Race report
Link
Vuelta a España: Jungels 6e, Trentin sprokkelt punten

Vuelta a España: Jungels 6e, Trentin sprokkelt punten

08/09/2017 - Race report
Link