Fabio Jakobsen: “Een geweldig debuut in het Quick-Step Floors tenue”

Mijn eerste optreden bij Quick-Step Floors was in de Dubai Tour, waar we het klassement en twee ritten wonnen. Dat was natuurlijk geweldig! Het was nieuw voor me om deel uit te maken van een sprinttrein. Tijdens ons trainingskamp in Calpe hebben we het geoefend en op papier lijkt het misschien makkelijk, maar als je volop in de actie zit dan is het compleet anders.

In de openingsrit van de Dubai Tour was ik nerveus en opgewonden, het was mijn eerste keer in de sprinttrein van Elia. Er waren veel dingen nieuw voor me, zoals het rijden met oortjes. Ik kreeg nu informatie over de koerssituatie via mijn sportdirecteur en kon wanneer ik dat wilde communiceren met mijn ploegmaats. Het ging goed, ik deed mijn job en ik was blij dat ik goed in het systeem past. Ik moet wel toegeven dat ik aan mijn limiet zat die dag.

In de tweede rit zat ik iets eerder in de trein en de dag daarna deed ik de hele dag veel kopwerk, dus ik deed wat van alles in deze week. Ik kijk met veel voldoening terug op deze koers! We wonnen niet alleen het klassement, maar ik kon ook met de beste renners ter wereld koersen. Ik heb hard gewerkt om hier te komen. Nu ik dit punt bereikt heb, ben ik gemotiveerd om verder te komen en alles te geven.

Het is geweldig om bij deze ploeg prof te worden. Een ploeg die weet hoe het je moet helpen om verder te ontwikkelen, kijk maar naar de renners die naam hebben gemaakt nadat ze bij Quick-Step Floors kwamen. De sfeer is moeilijk in woorden te omschrijven. Iedereen kan goed met elkaar, je wordt goed gesteund en ze laten je thuis voelen. Tegelijkertijd is er dat ongelooflijke professionalisme. Het is een geoliede machine, iedereen weet wat hij moet doen en ze doen het perfect. Ik heb rondgevraagd hoe lang mensen bij de ploeg werken. Het gemiddeld lag tussen de 5 en 7 jaar, maar sommige mensen werken hier al meer dan 2 decennia. Dat zegt veel denk ik zo! Het heeft alles te maken met structuur en de kwaliteit daarvan.

Ik moet mijn ogen goed open houden en veel leren als 21-jarige neo-prof binnen deze ploeg. Er wacht mij nog een lange weg. Veel mensen hebben me naar mijn verwachtingen voor  dit seizoen gevraagd. Mijn doel is om goed te luisteren en van iedereen te leren, van ervaren jongens als Niki – waar ik de kamer mee deel – of Sabatini en Elia, beide meesters in de sprint. Het is een privilege om ze rond je te hebben en ze te kunnen observeren.

Natuurlijk zou ik liegen wanneer ik zeg dat ik niet graag een koers zou winnen. Om dat te doen in mijn eerste profjaar zou fantastisch zijn! Het is wel het mooie van Quick-Step Floors, iedereen krijgt zijn kansen tijdens het seizoen. Wanneer mij dat gegund is, dan ga ik zeker alles geven om de kans met beide handen aan te grijpen!

Photo: ©Tim De Waele/ Getty Images

Onze wolven

Gerelateerde items

Volta a Catalunya - Rit 2

Volta a Catalunya - Rit 2

20/03/2012
Link
Fabio Jakobsen verlengt contract bij Deceuninck – Quick-Step

Fabio Jakobsen verlengt contract bij Deceuninck – Quick-Step

12/02/2019
Link
Fabio Jakobsen: zin in het nieuwe seizoen

Fabio Jakobsen: zin in het nieuwe seizoen

12/01/2019
Link
Tour of Guangxi: Jakobsen bezorgt Quick-Step Floors 72e UCI-zege

Tour of Guangxi: Jakobsen bezorgt Quick-Step Floors 72e UCI-zege

18/10/2018 - Race report
Link
Tour of Guangxi: Jakobsen derde in openingsrit

Tour of Guangxi: Jakobsen derde in openingsrit

16/10/2018 - Race report
Link
Senechal vierde na hectische finale

Senechal vierde na hectische finale

01/09/2018 - Race report
Link
Sterk optreden Stybar in Bretagne Classic

Sterk optreden Stybar in Bretagne Classic

26/08/2018 - Race report
Link
Jakobsen geeft op in BinckBank Tour

Jakobsen geeft op in BinckBank Tour

16/08/2018 - Race report
Link