De renner uit Clermont-Ferrand sprak over zijn vierde jaar bij de ploeg en zijn persoonlijke hoogtepunten, waaronder de nationale tijdrittitel.

Dit was mijn vierde jaar als prof. Ik ben erg trots dat ik – behalve mijn zeges – ook mijn ontwikkeling heb kunnen voort zetten. Na Valenciana en La Provence bleef ik in Frankrijk voor de Ardèche Classic en Drôme Classic. Ik had vertrouwen in een goed resultaat in de laatste koers, maar plots zat ik zaterdag in de ontsnapping in Ardèche. Het was erg slecht weer, omstandigheden waar ik van houd. Ik bleef gaan en het peloton kreeg me niet meer te pakken. Ik won met bijna 3 minuten voorsprong. Het was een speciale dag, het was mijn eerste profzege op Franse bodem. Daarna wilde ik meer, maar werd alles gestopt door de lockdown. In die periode mocht ik niet naar buiten, dus trainde ik veel op de Tacx.

Na de hervatting waren de Tour de l’Ain en het Critérium du Dauphiné mijn eerste twee koersen. Mijn doel was echter het Franse tijdritkampioenschap in Grand-Champ. Ik mikte al op een titel sinds ik prof werd. Frank Alaphilippe was een fantastische hulp. Hij kwam bij mij thuis en reed op de scooter, zodat ik achter zijn rug kon trainen en 100% kon zijn op de dag van de titelstrijd. Ik trainde zo een week lang en daarna voelde ik me erg sterk. Het gaf me vleugels en ik won de titel.

Een week later startte ik in Nice voor mijn eerste Tour de France. Ik werd twee dagen voor de start opgeroepen en kon niet geloven dat ik een droom ging waarmaken. Het waren drie fantastische weken voor de ploeg. Julian boekte al snel een ritzege en droeg het geel. Daarna was het de beurt aan Sam met tweeritzege en de groende trui. Ik probeerde mijn Franse kampioenentrui te tonen in de tijdrit op de voorlaatste dag. Het parcours lag me niet helemaal met die zware slotklim, maar ik gaf alles en was trots op mijn zesde plek.

Enkele weken later reed ik de Vuelta a España. Het is ongelooflijk om twee grote rondes in een seizoen te rijden. Ik ben vaak in de aanval geweest en was zelfs dichtbij een ritzege. Uiteindelijk mocht in Madrid op het podium verschijnen als strijdlustigste renner van de ronde. Een mooie manier om het seizoen te eindigen.

Ik ben erg blij met mijn seizoen. Twee zeges, mijn Tourdebuut en top-10 klasseringen op het Europees en Wereldkampioenschap tijdrijden. Dat laat zien dat ik weer stappen heb gezet in mijn ontwikkeling. Er is nog voldoende ruimte voor verbetering. Volgend jaar hoop ik weer sterker te zijn en de ploeg aan mooie resultaten te helpen.

 

Photo credit: ©Tim De Waele / Getty Images

Onze wolven