De 28-jarige Fransman sprak over zijn succes in Imola en zijn eerste zege als wereldkampioen.

Ik had een duidelijk plan dit jaar. Daarom was mijn voorbereiding op de Tour ook gefocust op wat er nog na ging komen. Mijn wereldkampioenschap was het eerste grote doel van het seizoen. Toen ik hoorde dat het kampioenschap verplaatst werd van Zwitserland naar Imola was ik wel wat verrast. Ik begreep de situatie volkomen en hoopte op een selectief parcours.

Direct na de Tour reisde ik naar Italië. Daar kon ik goed herstellen en het parcours verkennen met mijn Franse ploegmaats. Na de eerste verkenning zei ik tegen mezelf dat het nu of nooit was, dit was mijn kans op de regenboogtrui. Ik vond het fijn wat ik zag en mijn niveau was goed. Ik wist dat mijn landgenoten zich binnenste buiten zouden keren voor mij, dus ik was klaar om een gooi te doen naar de titel.

Tegelijkertijd zorgde ik er voor dat ik vrij van druk aan het vertrek stond. Ik was wel extreem goed gefocust. Om de koers na meer dan 6 uur te winnen en eindelijk mijn droom waar te maken, was echt ongelooflijk. Vooral omdat het gebeurde in zo`n sterk deelnemersveld. Ik heb het al vaker gezegd, de regenboogtrui is de mooiste trui in het wielrennen. Het is een emotionele gedachte dat ik die trui de komende 12 maanden mag dragen. Dat is niet te beschrijven in een woord.

Een week later wilde ik een goed resultaat neerzetten in Luik, maar jullie weten allemaal wat daar gebeurde. Tijdens de koers voelde ik me erg goed ondanks de mechanische problemen. In de finale misrekende ik mij door mijn vermoeidheid en maakte ik een fout, waar ik nog steeds spijt van heb. Gelukkig kon ik drie dagen later revanche nemen in de Brabantse Pijl.

Ik vind dat een prachtige koers en wilde mijn tweede plek van vorig jaar verbeteren. Het parcours ging veel op en neer, iets wat ik erg mooi vind. Er waren veel aanvallen en daarbij kon ik rekenen op mijn fantastische Deceuninck – Quick-Step ploeg. Om 10 dagen na het behalen van de regenboogtrui al te kunnen winnen in die trui was speciaal en onvergetelijk. Komend jaar wil ik nog meer winnen in deze prachtige trui. Ik wil in elke koers die ik rijd de trui eer aan doen.

 

Photo credit: ©Tim De Waele / Getty Images

Onze wolven