De 24-jarige renner uit Weilheim an der Teck keek terug op zijn eerste seizoen bij The Wolfpack en zijn verwachting voor het komend seizoen.

Mijn eerste jaar in de World Tour was goed. Ik leerde veel en maakte veel progressie als renner van The Wolfpack. In de Tour Colombia ging niet alles zoals gewenst, want ik had het lastig op hoogte. Toch was het een ongelooflijke ervaring met al die geweldige fans

Eens we terugkeerden in Europa vond ik langzaam mijn vorm in Le Samyn de GP Monseré, maar toen kwam helaas de gedwongen break. Gelukkig kon ik wel buiten blijven trainen en bleef ik gemotiveerd. Tijdens de zomer bleef ik mijn conditie verbeteren en kon ik veel mooie koersen rijden zoals de Bretagne Classic of het EK. Ik startte met veel vertrouwen in de Tour of Slovakia in september. Aanvankelijk voelde ik me niet erg goed, maar met de steun van de geweldige ploeg kon ik toch het eindklassement winnen. Ik kon het niet geloven! Het was ongelooflijk om mijn eerste eindzege te pakken en daarmee ook onze sponsor janom blij mee te maken. Ik was de derde Deceuninck – Quick-Step renner die in evenveel jaar daar zegevierde.

Na enkele koersen in België vloog ik naar Spanje voor mijn grote ronde debuut in La Vuelta. De eerste week was ongelooflijk zwaar en na die eerste dagen zei ik tegen mezelf dat ik Madrid niet zou bereiken. Tijdens de koers begon ik me beter en beter te voelen en groeide het vertrouwen met de dag. De ploeg gaf me de kans om voor een eigen resultaat te gaan in Puebla de Sanabria. Ik was dichtbij de zege, maar greep net naast de ritwinst en werd derde. De Vuelta was een fantastische ervaring en ik kwam terug met goede benen.

Ondanks alle uitdagingen in het seizoen was het toch een goed jaar en heb ik mij goed verder kunnen ontwikkelen. Ik wil dit doortrekken in het komende seizoen en hoop daar in enkele eendagskoersen goed te rijden. Ook ga ik voor een goed resultaat op het nationale kampioenschap. Uiteindelijk maakt het mij eigenlijk niet uit waar ik koers, ik geef sowieso alles waar de ploeg mij ook naar toe stuurt.

Photo credit: ©Wout Beel / ©Jan Melicher

Onze wolven

Gerelateerde items

60 Seconds: Jannik Steimle

60 Seconds: Jannik Steimle

09/07/2020
Link