De Deen blijft lid van de ploeg tot op zijn minst eind 2023.

De 24-jarige Mikkel zette een grote stap voorwaarts dit seizoen, met zijn eerste profoverwinning in de Settimana Coppi e Bartali, gevolgd door etappewinst in de Vuelta al Pais Vasco. Zijn fantastische resultaten stopten daar niet, tijdens de zomer reed hij podium in de Clasica San Sebastian, daarna finishte hij in de top 5 in de Ronde van Polen en werd hij tweede na zijn ploeggenoot Remco Evenepoel in de Druivenkoers Overijse. Hij behaalde ook nog een top 5 in de Ronde van Engeland en de Primus Classic. 

Zijn sterke prestaties en de vooruitgang die hij boekte, leverden hem een tweejarig contract op bij de Wolfpack, waar hij zijn carrière in 2019 begon na een korte periode als stagiair.

"Ik voel me vereerd. Ik maakte tot nu toe zoveel geweldige ervaringen mee als profrenner bij deze ploeg. Ik werd elk seizoen beter en leerde bij. Ik voel elke maand de progressie en kijk terug op veel memorabele overwinningen die ik meemaakte samen met vele grote namen. Mijn ploeggenoten en de staf zijn als familie voor me. We brengen zoveel tijd samen door, en als je onderweg bent, voelt het als thuis, dat vind ik het mooiste. De staf zorgt keer op keer voor een geweldige sfeer. Zij zijn naar mijn mening de belangrijkste reden voor de sfeer binnen de ploeg. Als de staf zich altijd 110% geeft voor ons, dan hebben we ook het gevoel dat we ons 110% moeten geven en het maakt je gemotiveerder. Onze staf maakt echt een groot verschil.”

Deceuninck – Quick-Step CEO Patrick Lefevere was zich al in 2018 bewust van het talent van de Deen, voordat hij prof werd: “Ik nam Mikkel eerst als stagiaire in de ploeg en wist dat hij een grote aanwinst zou zijn en dat heeft hij tot nu toe bewezen. Dit seizoen maakte hij een grote stap, met twee overwinningen en verschillende andere sterke resultaten. Hij heeft nog steeds ruimte om te verbeteren, en dat is waar we hem bij zullen helpen. Je voelt dat Mikkel zich hier echt thuis voelt en samen gaan we de komende twee jaar voor nog meer succes.”

Coppi e Bartali dit seizoen was het mooiste moment voor mij als renner, want het was mijn eerste profoverwinning en dit in Italië, mijn tweede thuis, wat het nog specialer maakte.

“Het was een belangrijke stap om mijn eerste overwinning te behalen. Alle opofferingen en het harde werk en om dan je handen omhoog te kunnen steken is zo mooi”, zei Mikkel over zijn eerste grote moment van het jaar.

Maar daar stopte de Deen niet en het verhaal ging verder in de vijfde etappe van de Vuelta al Pais Vasco: “Ik kwam samen met Josef over de streep, wat extra bijzonder was. Coppi e Bartali was emotioneel omdat het mijn eerste profzege was, maar om met je ploeggenoot over de streep te komen, dat is nog specialer. Het was prachtig. Jammer dat we niet allebei op de eerste trede op het podium konden staan, want het was fantastisch en iets waar veel renners van dromen om een ​​keer in hun carrière te doen."

Mikkel pakte daarna zijn eerste top 3 in een World Tour-eendagskoers tijdens de Clasica San Sebastian: “Het was jammer dat ik in de laatste kilometers van de koers viel. Ik voelde me erg goed en had daarvoor een goed trainingsblok afgewerkt. Ik was gemotiveerd om weer te koersen. Ik zat aan het wiel van Mohoric, maar hij maakte een fout in de bocht, dus ik kon niet veel doen. Uiteindelijk was het op instinct en een snelle beslissing om de schade te beperken en zo snel mogelijk weer op de fiets te stappen. Helaas ben je uiteindelijk ook een beetje teleurgesteld, omdat ik zo dicht bij het winnen van mijn eerste grote World Tour-eendagskoers kwam. Het maakt deel uit van de koers, de ups en de downs. Daarna ging ik naar Polen, waar ik erg gemotiveerd was en een geweldige week met de ploeg beleefde, genietend van onze resultaten, maar ook van de mooie wegen, de vele wielerfans en de fantastische organisatie die alles zo mooi maakte.”

“Na een sterke Ronde van Engeland hoop ik nu een mooi seizoenseinde te hebben. Dan gaat de focus naar de toekomst, naar volgend jaar. Ik droom ervan om volgend jaar aan de start te staan ​​van de Tour de France in Denemarken. Ik weet niet hoe vaak je kunt zeggen dat de Tour de France zal passeren daar waar je opgroeide, misschien zelfs nooit. Ik heb veel geluk dat ik profwielrenner kan zijn in deze tijd waar de Tour zijn Grand Départ in Kopenhagen heeft. En dan een grote eendagswedstrijd winnen is natuurlijk ook een van mijn dromen”, lacht Mikkel.

Om deze dromen waar te maken, weet Mikkel dat hij kan rekenen op zijn fantastische ploeggenoten, staf, maar ook op Patrick Lefevere, de man die de Wolfpack leidt: “Ik heb veel respect voor Patrick, hij bleeft altijd in me geloven en nam me in de ploeg vier jaar geleden. We hebben een goede relatie en hoe ik de afgelopen jaren van dichtbij zag hoe hij werkt en hoe hij de ploeg leidt, is indrukwekkend. Hoe hij zijn renners gemotiveerd houdt door ze blij te maken. Hij weet dat gelukkige renners uiteindelijk goed presterende renners zijn. Zijn mentaliteit en de mentaliteit van de ploeg zijn ook een van de dingen die me geen moment deden twijfelen om hier door te gaan."

 

Foto credit: ©Tim De Waele / Getty Images

                        ©Sirotti.it

Onze wolven

Gerelateerde items

Honoré schrijft historie in Clasica San Sebastian

Honoré schrijft historie in Clasica San Sebastian

31/07/2021 - Race report
Link